Chili szósz
A különböző ízvilágú és csípősségű chili szószok ma már a legtöbb konyhában megtalálhatóak. Tárazz be te is kedvenceidből, hogy mindig legyen mitől könnyezni.
1–12 termék, összesen 13 db
Házi készítésű chili szószok
Ha te is úgy gondolod, hogy egy jó chili szósz nem csak a csípősségéről szól, hanem az ízkomplexitásról és az étel feldobásáról, akkor jó helyen jársz!
Kezdjük a legütősebbekkel: a „Nem Mered!” és a „Skorpeusz” szószaink a csípősség olimpiai bajnokai. Bár ezek a szószok valóban erősek, de ne feledjétek, nálunk sosem csak a csípősség a lényeg. Az íz az, ami igazán számít! A „Nem Mered!” hat féle piros chili paprikából készül (Bhut Jolokia, 7Pot Brainstrain Red, Trinidad Moruga Scorpion, Zing), bónuszként pedig van benne még a hírhedt Carolina Reaper is, ennek ellenére az ízvilágában sokkal több van, mint puszta erő.
“Csak az az erős szósz ami piros” – Tévhit!
A „Skorpeusz” sárga Trinidad Moruga Scorpion paprikával és hasonló, millió SHU fölötti karakteres fajták (Bhut Yolokia, illetve 7Pot) kombinációjával hergeli az ízlelőbimbóidat. Elfogultan állítjuk, mi a sárga szószokat kedveljük gyümölcsösebb, kevésbé karcos aromájuk miatt de aki már nem érez fájdalmat az a “Nem Mered!”-ben is a friss paprika ízbombát szokta dícsérni.
No de ne álljunk meg itt! Vannak közepesen erős chilis termékeink is!
A „Hababomba” szószunk hat féle Habanero chili paprikából készül, és még Csoki Habanero is van benne, ami miatt inkább négyes erősséget biggyesztettünk a csomagolására három helyett.
A „Tripla Skót” chili szószunk három féle sárga jamaikai Scotch Bonnet chilipaprikával várja azokat, akik például magyaros ételekbe szeretnének egy univerzálisan használható, de nem a könnyezésre és izzadásra fókuszáló szószt.
Összegezve: Mind a négy natúr chili szósz komplex ízvilágot kínál, mert többféle paprikát használunk a készítésük során. És persze, csak annyi ecetet és sót adunk hozzá, amennyi a tartóssághoz szükséges, mert nem az a célunk, hogy többszörös mennyiséget adjunk el, hanem hogy legközelebb is tőlünk vásárolj.
Tartósítószert nem használunk, hogy ne vigye el a paprika friss ízét, viszont dupla hőkezeléssel gondoskodunk róla, hogy a hűtődben minimum egy évig elálljanak.
Ezután jöhetnek az ízesített szószaink!
Próbáld ki a „BBQ Bajnok„-ot, ami teljesen új dimenzióba helyezi a BBQ szószok ízvilágát. Szerettünk volna eltérni a bolti barbeque szószok füstölt ketchup-ös ízvilágától, ezért a mi szószunk alapja a saját kertünkben termő őszibarack, a sűrűségért és édességért angol melasz felel, a fűszereink kombinációját pedig senkinek sem áruljuk el, annyi biztos, hogy nem fogsz csalódni! 😉 Közepesen csípős, Habanero Red és Moruga Choco mértékletes kombinációjából kapja az erejét.
Mit javaslunk az igazán kezdőknek?
Enyhe, pikáns erősségű „Kanada” szószunkat, amely juharsziruppal (innen a neve), grillezett kaliforniai paprikával és Habanero chilivel kényeztet! A „Dzsúúúz” pedig hagymával, fokhagymával és nádcukorral ad egy kis pluszt az ételnek. Mivel mindkettő szósz ízesített, ezeket nem pörköltbe vagy húslevesbe, hanem grillezett vagy sült húsokhoz, tésztákhoz és salátákhoz ajánljuk.
Nah és akkor térjünk át a desszertre!
Amennyiben édes szájú vagy, „Forró Barack” szószunk pont neked való. Sárga barackból készült, és olyan, mintha nagymama lekvárját kanalaznád, csak épp egy kis csípős twisttel. Enyhén fanyar de édes, pont amennyire kell. Mi leginkább sertéssültekhez, például egyben sült karajhoz illetve házilag készült hamburgerbe szoktuk használni.
És akkor térjünk rá két újdonságunkra!
Első a „Jupiii!”, amely Jalapeno chiliből készült szósz! A Jalapeno paprikákat hónapokon át érleltük egy saját, titkos fűszerkeverékkel felturbózott lében. A Jupiii szószunk a Jalapeno paprika különleges, semmilyen más chilihez nem hasonlítható ízét hozza el neked egy üvegben. Tökéletes választás sült sajtos ételekhez, pizzára, melegszendvicsre, és ha sajttal töltve majd kirántva fogyasztod, garantáltan az ízorgia csúcsára jutsz!
De ne állj meg itt, mert van még egy különlegességünk: a limitált kiadású Meteor szósz! Ezt a csípős csodát hatféle Habanero chiliből készítjük, és több mint öt hónapig érleljük, hogy az ízek igazán összeérjenek. A Meteorban hagyma, fokhagyma és frissen felvágott ananász is található, ami egy egészen egyedi, gyümölcsös csavart ad a szósznak. Ecet természetesen nincs benne! Így marad a fermentált szószok jellegzetes, mély ízvilága, amely az érési folyamat során a paprikák ízét még jobban kihozza.
Tehát, ha készen állsz arra, hogy felfedezd a chili szószaink változatos ízvilágát,válogass a kínálatunkból. Ne feledd, a Gombai Chilinél nem csak szimplán “chili szószokat” árulunk, hanem olyan ízélményeket, amelyek az első évek folyamán kapott visszajelzések alapján lettek tökéletesítve.