Chilis mártogatós

Gyümölcsös chiliszószaink tökéletesek sültek és vadhúsból készült ételek kiegészítőjeként. Receptjeinkben csak frissen feldolgozott gyümölcsöt használunk.


Gyümölcsös chilis mártogatósainkról

Ismerd meg az 5 lenyűgöző gyümölcsös chilis mártogatósunkat, amelyek nem csak az ízlelőbimbóidat, de a lelkedet is boldoggá teszik.

Kezdjük a listát a Karibi szósszal, ami nem kevesebb, mint egy trópusi álom üvegbe zárva. Ananász és mangó egzotikus egyvelege, amit jamaikai Scotch Bonnet chili paprikákkal teszünk enyhén csípőssé. A chilik és az egzotikus gyümölcsök harmóniája egyszerűen ellenállhatatlan, a hozzáadott méz pedig még egy újabb szintre emeli az ízélményt. Sült és rántott csirkéhez kiváló, de még akár cézár salátához is szuperül passzol.

És most jöjjön valami, ami a magyar konyhát is megidézi:

a Szilvánium. Apró szemű szilvával és red, valamint csoki Habanero paprikákkal készül, amit egy csipetnyi karácsonyi fűszerezéssel teszünk még izgalmasabbá. Fanyar, de közben mégis édes. Hamburgerekhez és sült pulykához ideális, de igazából bármilyen sült húshoz tökéletesen passzol.

Ha már a magyar konyhánál tartunk…

a Tüzes Almáspite sem maradhat ki. A ropogós, édes savanykás Red Jonaprice almát egy szabolcsi bácsitól szerezzük be, és mindenféle utánzatok helyett igazi madagaszkári vanília kivonattal teszünk még különlegesebbé. A Habanero Big Sun paprikák mérsékelt csípősséget cseleznek a szószba. Sült és grill húsokhoz egyszerűen zseniális.

Térjünk vissza a fanyarabb gyömölcsökhöz!

A Hot Berry esetében pedig a kék áfonya és a lime lé együtt olyan, mintha egy zenei duó lenne, ahol minden hangjegy a helyén van. Az áfonya édes-bogyós íze és a lime frissítő savanykás karaktere olyan harmóniát teremt, hogy az ember csak ámul és bámul. 

És akkor a kakukttojás….

Végül, de nem utolsósorban, itt van a Tök Erős. Sütőtök az alapja, amit környéki termelők mézével bekenve sütünk meg, majd a szószt mézeskalács fűszerekkel ízesítjük. Egy igazi őszi különlegesség, amit egyszerűen ki kell próbálnod.

Egy biztos, bármelyiket is választod majd, csalódás nem fog érni!