Egyéb termékek

A chiliből nemcsak szószokat és fűszereket, de remek savanyúságot és mártogatóst is készíthetünk. Ezek remek hozzávalói a csípős ízek konyhájának. Ahogyan az egyetlen chilit nem tartalmazó termékünk, a Zakuszka is amelyből persze van pikáns változat is.

Mind a(z) 9 találat megjelenítve


Jalapeno savanyúság és erdélyi zakuszka

Jalapeno paprikából készült savanyúságunk egyedi fűszerezésű, vastag karikákra vágott, és olyan roppanós, hogy hallani fogod a hangját még a legnagyobb buli közepette is. Tökéletes választás pizzához, melegszendvicshez, sajtburgerhez, vagy akár egy egyszerűen sült hús mellé. Ha egyszer megkóstolod, biztosan nem fogod megbánni.

Most pedig jöjjön valami, ami igazán a szívünkhöz nőtt: a Zakuszkánk. Ezt az erdélyi csodát 15 éve fedeztük fel, amikor egy barátunk ajándékozott meg minket az első üveggel. Azóta is imádjuk! Nem csak hagyma, kápiapaprika, paradicsom és padlizsán van benne, hanem bab is, ami nem csak extra ízt hanem sűrűséget is ad a krémnek. Mellesleg már teszteltek minket erdélyi vásárlók is, hogy ez biztos nem igazi, ha nincs benne bab! De van 🙂  Azóta a gyerekeink együltő helyükben befalnak egy üveggel reggelire. 

Télen, amikor a hideg beköszönt, csak kenj egy kis zakuszkát a pirítósra, és máris visszatér a nyár!

Persze nem mi lennénk a Gombai Chili, ha nem lenne belőle csípős változat! A Zakuszkánk csípős verziójához Trinidad Moruga Scorpion, azaz skorpió chili paprikát is teszünk. De ne aggódj, a csípősség nem nyomja el a zakuszka ízét, csak pikáns csípősséget ad neki.

Próbáld ki a Jalapeno savanyúságunkat és a Zakuszkánkat, garantáltan nem fogsz csalódni!