Superhot Beast II.

Ritka és különleges fajta, amely nem csak extrém ereje miatt különleges, hanem viszonylag nagy termése és óriási hozama miatt is. 

Ez a kevéssé ismert chili paprika izgalmas gyümölcsös íze miatt könnyen a kedvenceddé válhat.

  • Csípősség: 1 000 000-1 200 000 SHU 
  • Paprikafaj: Capsicum chinense
  • Származási hely: Spanyolország, Kanári-szigetek
  • Jalapeno referencia skála: 416x csípősebb
  • Felhasználás: szószokban, mártásokban, ízesítéshez
  • Méret: 2,5 – 4 cm-esre nőhetnek meg a paprikák
  • Íz: gyümölcsös, nagyon erős

Mennyire csípős a Superhot Beast chili paprika?

Ha egyszerűen szeretnénk fogalmazni: nagyon! 

Már a nevéből is következtethetsz arra, hogy nem egy visszafogott, kispályás paprikával lesz dolgod, kóstolásnál pedig ez a gyanú hamar beigazolódik.

Már egy egészen apró darabtól is 15 percig lángolhat a szád, ezért nem ajánlatos nyersen fogyasztani.

Ki fedezte fel a Superhot Beast chili paprikát?

Eredete Steven Foster nevéhez köthető, ő “követte el” ennek az extrém paprikának a felfedezését. Maga a paprika két különösen durva Capsicum chinense fajta keresztezéséből jött létre.

Megjelenés és leírás

Okkal hívják Superhot Beast-nek, hiszen a paprikák különösen csípősre sikerültek.

A termések kifejezetten szemet gyönyörködtetőek: haranghoz vagy tulipánhoz hasonlítanánk őket. Különlegességük, hogy felvágva is élénkpiros a belsejük, így az egész paprika “lángol”.

Milyen az íze a Superhot Beastnek?

Azon túl, hogy nagyon erős, intenzív illatú, trópusi gyümölcs jellegű íz és illat társul a paprikához. Gyümölcsös aromájához édes íz is társul, ezért remekül helyt áll a konyhaművészetben.

Azt fontos kiemelni, hogy a kérdéses chili paprikával főzni már nem az egyszerű pálya: óvatosan használd és mértékkel!

Tények és tévhitek a Superhot Beastről

Extrém erős chili paprikákkal főzni nem egyszerű mutatvány, és némi felkészülést igényel. A kapszaicin, amely ebben a paprikában különösen markánsan jelen van, könnyen a bőrhöz tapad. A legjobb, ha gumikesztyűben fogsz neki a főzésnek, így megvédheted a bőröd és a szemed.

Óvatosan adagold a chilit a készülő ételhez: mindig rendkívül kicsiben kezdd, és csak az első kóstolás után növeld a mennyiséget (már, ha szükséges!)

Bátran szedd ki a paprika belsejét, ha nem szeretnél annyira tüzes szószt készíteni. Ehhez a fehér belső részeket, ebben az esetben pirosakat, érdemes eltávolítani.

Mivel a paprika finom gyümölcsös jegyeket is hoz az ételekbe, mindig tartsd szem előtt, ehhez mi passzol!

Otthon is termeszthető a Superhot Beast?

Mint a legtöbb chilit, természetesen ezt is termesztheted otthon. Habár tény, hogy beszerzése meglehetősen körülményes, ugyanis igen ritka példányról beszélünk.

A növény maga 130 cm-re nő, és extrán bőtermő. Azonban meglehetősen tápanyag- hő -és fényigényes, ezért ezekre mindenképp figyelj oda, ha belevágsz a termesztésébe!

Csírázása átlagosan 12 nap, de ehhez 25-29 °C hőmérséklet szükséges.

Milyen fűszerek és szószok elkészítéséhez használjuk?

Csípősebb szószokat, salsákat, extrém leveseket készítenél? A Superhot Beast jó választás ehhez!

chili webáruház banner
chili webáruház banner