Big Mustard Mama

Ha igazi különlegességet keresel, a mustársárga színű, extrém megjelenésű Big Mustard Mama a te embered. Brutális szín, extrém csípősség jellemzi, amely aljasan kúszik be az ízlelőbimbóid mélyére, és onnan támad.

  • Csípősség: 1 000 000 SHU 
  • Paprikafaj: Capsicum chinense
  • Származási hely: USA
  • Jalapeno referencia skála: 125-400x erősebb
  • Felhasználás: a szószok különleges ízesítője, színezője
  • Méret: kb. 5 cm
  • Íz: erős, virágos ízjegyekkel

Mennyire csípős a Big Mustard Mama?

Pont annyira éget, amennyire kell. A szép színű paprika a Chili Naga Morich és Trinidad Douglah keresztezése, valamint a Big Black Mama egy változata, ami garantálja, hogy szem nem marad szárazon, miközben fogyasztod.

Ereje tehát brutális, mégis mi színe és különlegessége miatt emelnénk ki a chili paprikák sorából.

Ki fedezte fel a Big Mustard Mama chili paprikát?

Az elkövető Troy Primeaux, a Louisiana Lafayette Egyetemtől. Ha nagy paprika rajongó vagy, könnyen lehet, hogy már hallottál róla, ő hozta létre ugyanis a híres 7Pot Primo chilit is.

Megjelenés és leírás

Színe a zöldtől a sárgászöldig terjedhet, de nem véletlenül szerepel a mustár szó a nevében: különleges árnyalata teszi kiemelkedővé.

A göcsörtös kis paprikák kb. 5-6 cm-esek, és 2-3 cm átmérőjűek. 

A növény több mint egy méteresre is megnő, és meglehetősen jó termőnek számít.

Milyen a Big Mustard Mama íze?

Erős, virágos jegyekkel számolhatsz, ha ezt a paprikát kóstolod. Mondhatnánk, hogy mar, mint a mustár!

Ezáltal persze remekül illeszkedik húsokhoz és szószokhoz.

Tények és tévhitek a Big Mustard Mama chili paprikáról

A létrehozó elmondása szerint ennek a fajtának a legmagasabb a dihidrocapsaicin tartalma jelenleg a világon, így erősebb a jelenlegi, hivatalos rekordernél.

Szépen érett mustársárga színe teszi igazán különlegessé.

A Big Black Mama egyik változata, amely földes, erős jegyeivel már sokak számára ismerős lehet. Ezt a változatot is Troy Primeaux hozta létre, akárcsak a mustár változatot.

Íze telt, nagyon erős, virágos beütésű, itt azonban erősen beköszönnek a barna változatokra jellemző csokoládés, földes jegyek is.

Otthon is termeszthető a Big Mustard Mama?

A ráncos, göröngyös héjú kis szörnyetegek a te otthonodba is beköltözhetnek. Rendkívül termékeny növényről beszélünk: nagyjából igazak rá azok az állítások, melyek az összes chili paprika esetén is igazak:

  • sok napfény,
  • stabil környezet,
  • előnevelés,
  • jó vízáteresztő talaj,
  • tápanyagdús közeg.

A szüretelést 90+ nap után végezheted el, de ne feledd: ebben az esetben a türelem mustárt terem.

Milyen fűszerek és szószok elkészítéséhez használjuk?

Szárítva és szószként is remekül megállja a helyét. Mi a kísérletezés fázisában vagyunk: könnyen lehet, hogy egy különleges színű, mustáros, új szósz lesz a végeredmény. Ígérjük, ezzel sem tudsz majd betelni!

chili webáruház banner
chili webáruház banner